Ik ben An De Clercq, contextueel, gestalt en EFT-therapeut. Ik ben partner van Anja en moeder van 3 prachtige, mondige dochters die stap voor stap hun eigen weg gaan.

Ik ben gegradueerde in de orthopedagogie. Mijn 4-jarige opleiding contextuele psychotherapie volgde ik bij Balans in Gent. Nadien deed ik een specialisatieopleiding contextuele partnerrelatietherapie bij de school voor relaties. Bij het Instituut voor Communicatie volgde ik mijn gestaltopleiding. Bij EFT Belgium volgde ik het externship en de core skills.

Ik ben erkend door de BVRGS (Belgische vereniging voor Relatie, Gezins- en systeemtherapie), lid van de VCW (Vereniging Contextueel Werkers), NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttheorie en Gestalttherapie) en EFT Belgium (Emotionally Focused Therapy).

Mijn loopbaan begon als begeleidster bij mensen met een verstandelijke of fysieke beperking. Nadien werkte ik als verantwoordelijke in een project voor sociale economie en tussenin deed ik een interimopdracht als coach in de thuiszorg. Sinds 2016 werk ik deeltijds als leerkracht in een school voor buitengewoon onderwijs bij leerlingen met een TOS, ASS en visusproblematiek.

Mijn praktijk bestaat 17 jaar. Ik zie zowel jongeren vanaf 16 jaar als volwassenen en paren. Tijdens mijn jaren als therapeut in bijberoep heb ik heel wat mensen leren kennen en er terug afscheid van genomen.

Als therapeut probeer ik in de eerste plaats te luisteren en te begrijpen. Ook contact krijgen met elkaar is belangrijk werk in therapie. Ik bied ondersteuning om moeilijke zaken aan te kunnen gaan en confronteer zorgvuldig om je persoonlijke groei te bevorderen. Als therapeut ben ik gedreven en doortastend.

In de sessies kan er tijdens de ernstigheid gelachen worden. Kan stilte gedragen worden en tranen geuit.

Mijn job is mijn passie.